Χριστουγεννιάτικο κέικ με μήλα και χαρουπόμελο

κέικ

Advertisement

Πάμε για ένα κέικ γεμάτο χριστουγεννιάτικες γεύσεις!

Είναι ζουμερό, αρωματικό και χωρίς ζάχαρη ιδανικό για πρωινό ή σνακ.

Υλικά:

  • 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 100 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 μεγάλα μήλα, τριμμένα
  • 150 γρ. χαρουπόμελο
  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 80 ml λάδι καρύδας λιωμένο
  • 50 γρ. καρύδια ή φουντούκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ετοιμάζουμε μια φόρμα κέικ στρώνοντας λαδόκολλα.

Στην συνέχεια αναμειγνύουμε τα αλεύρια, το μπέικιν, τη σόδα, τα μπαχαρικά και το αλάτι.

Σε άλλο μπολ, χτυπάμε το χαρουπόμελο, τον χυμό πορτοκαλιού και το λάδι καρύδας.

Προσθέτουμε τα υγρά στα στεγνά και ανακατεύουμε απαλά.

Έπειτα, προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα και τους ξηρούς καρπούς

Μετάφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.

Καλά Χριστούγεννα!

Έτοιμα και υγιεινά! Καλή σας επιτυχία!

Mini bio: Σοφία Τσιμπουκέλη, δημιουργός του “My Sweet Side of Life” όπου μοιράζεται τις γλυκές καλλιτεχνικές της ανησυχίες.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement