Η γκρανόλα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει συνώνυμο ενός υγιεινού πρωινού. Συνοδεύει το γάλα μας το γιαούρτι μας μαζί με φρέσκα φρούτα αλλά μπορεί κάποιος να την καταναλώσει και σαν ενδιάμεσο σνάκ υψηλής ενέργειας.
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ αμύγδαλα
- 150 γρ φουντούκια
- 100 γρ κάσιους
- 30 γρ χυμός λεμονιού
- 1 ώριμη μπανάνα
- 30 γρ καρύδα τριμμένη
- 20 γρ σουσάμι
- 20 γρ μέλι
- 100 γρ σταγόνες σοκολάτας
- 50 γρ τσιπς μπανάνας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε όλους τους ξηρούς καρπούς στο μούλτι, σε μέτρια κομμάτια (δεν αλέθουμε), τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Έπειτα θα πολτοποιήσουμε την μπανάνα μαζί με το μέλι και το χυμό λεμονιού.
Θα μεταφέρουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα με τους ξηρούς καρπούς και θα προσθέσουμε επίσης την καρύδα και το σουσάμι.
Aνακατέψουμε καλά.
Mεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και θα ψήσουμε σε καλά προθερασμένο φούρνο, στον αέρα στους 150 βαθμούς αρχικά για 20 λεπτά.
Θα ανακατέψουμε το μείγμα και θα ψήσουμε για άλλα 20 λεπτά.
Ελέγχουμε ότι το μείγμα έχει ροδίσει και αν χρειαστεί ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Όταν βγάλουμε απο τον φούρνο σπάμε και ανακατεύουμε την γκρανόλα και αφου κρυώσει προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τα τσιπς μπανάνας.
Φυλάσετε σε καλά κλεισμένο βάζο σε δροσερό μέρος.
Σερβίρετε ζεστά με μέλι, μπανάνες, ξηρούς καρπούς, για μια πιο υγιεινή εκδοχή!
Έτοιμα και υγιεινά! Καλή σας επιτυχία!
Καλή απόλαυση!
Mini bio: Σοφία Τσιμπουκέλη, δημιουργός του “My Sweet Side of Life” όπου μοιράζεται τις γλυκές καλλιτέχνικες της ανυσηχίες.