Τι και αν πέρασε το Halloween ή κολοκύθα έχει ακόμα την τιμητική της αυτή την εποχή.
Το συγκεκριμένο μάφιν το λάτρεψα είναι τόσο νόστιμο και υγιεινό, το τέλειο πρωινό ή σνακ για όλη την οικογένεια κατάλληλο για παιδιά άνω του έτους!
Υλικά
- 1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας (βράζουμε ή ψήνουμε κολοκύθα και έπειτα πολτοποιούμε)
- 2 κουταλιές λιναρόσπορο
- 1/2 φλιτζάνι μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
- 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 1/4 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρα ή ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί ή σταφιδες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ετοιμάζουμε τις φόρμες για μάφινς με χάρτινες θήκες. (Βγαίνουν περίπου 18-20 κομμάτια).
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον πουρέ κολοκύθας, τα αυγά, το μέλι, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα στερεά, το αλεύρι, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν.
Προαιρετικά προσθέτουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας ή τους ξηρούς καρπούς.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες μάφινς, γεμίζοντας λίγο πιο πάνω απο το μισό τη κάθε θήκης.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο τους.
Άφηνουμε τα μάφινς να κρυώσουν και καλή σας απόλαυση!
Έτοιμα και υγιεινά! Καλή σας επιτυχία!
Mini bio: Σοφία Τσιμπουκέλη, δημιουργός του “My Sweet Side of Life” όπου μοιράζεται τις γλυκές καλλιτεχνικές της ανησυχίες.