Η ιδανική συνταγή τώρα που άνοιξα τα σχολεία καθώς είναι εύκολη και γρήγορη.
Υγιεινά και γευστικά muffin για να τα πάρει το παιδί στο σχολείο ή για να τα έχει μαζί του σαν σνακ ανάμεσα στις απογευματινές δραστηριότητες.
Τα Muffin όμως είναι νόστιμα και υγιεινά και για όλους εμάς που προσέχουμε την διατροφή μας, αναζητούμε εύκολες και γευστικές συνταγές για να έχουμε πάντα μαζί μας κάποιο υγιεινό σνακ.
ΥΛΙΚΑ
- 170 γρ βρώμη
- 60 γρ αμύγδαλα λευκά
- 2 μέτρια αυγά
- 120 γρ μπανάνες
- 90 γρ μήλο
- 40 γρ γάλα βρώμης ή αμυγδάλου
- 80 γρ κολοκυθάκι
- 100 γρ χουρμάδες απύρηνοι
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Στο μούλτι αλέθουμε την βρώμη να γίνει αλεύρι, έπειτα θα αλέσουμε τα αμύγδαλα και αυτά σε πούδρα, θα τα βάλουμε μαζί με την βρώμη σε ένα μπόλ και θα τα αφήσουμε στην άκρη.
Στο μούλτι θα πολτοποιήσουμε την μπανάνα το μήλο, το κολοκυθάκι και τους χουρμάδες και θα τα ανακατέψουμε όλα μαζί.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στο μείγμα με την μπανάνα, μήλο κ.λ.π .
Έπειτα θα προσθέσουμε και το μείγμα βρώμης αμύγδαλου, την σόδα, την κανέλα και το μπέικιν και θα ανακατέψουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Γεμίζουμε τις φόρμες των muffin (περίπου 15 τμχ) και μοιράζουμε το μείγμα (γεμίζουμε κάθε φόρμα λίγο πιο πάνω απο την μέση).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 – 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Έτοιμα και υγιεινά! Καλή σας επιτυχία!
Καλή απόλαυση!
Mini bio: Σοφία Τσιμπουκέλη, δημιουργός του “My Sweet Side of Life” όπου μοιράζεται τις γλυκές καλλιτέχνικες της ανυσηχίες.