Οι Έλληνες σεφ του κόσμου επιστρέφουν: Το “Greek Chefs Abroad” γιορτάζει 5 χρόνια στην Κέρκυρα και την Πάργα

Advertisement

Ένας από τους πιο αγαπημένους θεσμούς της ελληνικής γαστρονομίας, το Greek Chefs Abroad, γιορτάζει πέντε χρόνια ζωής και δημιουργίας, και το γιορτάζει με λαμπρότητα εκεί όπου ξεκίνησαν όλα: στις ακτές του Ιονίου. Φέτος, κορυφαίοι Έλληνες σεφ από το εξωτερικό δίνουν ραντεβού σε Κέρκυρα και Πάργα, προσκαλώντας το κοινό σε μια μοναδική εμπειρία υψηλής γαστρονομίας και συναισθηματικής επιστροφής στις ρίζες.

Πρόκειται για το μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα αφιερωμένο αποκλειστικά στους Έλληνες μάγειρες που διαπρέπουν εκτός συνόρων και κουβαλούν τις γεύσεις της πατρίδας τους στα πιο απαιτητικά τραπέζια του κόσμου. Διοργανώνεται από τον όμιλο Mar-Bella Collection, που εδώ και πέντε χρόνια στηρίζει έμπρακτα την εξωστρέφεια της ελληνικής κουζίνας.

Το φετινό πρόγραμμα φέρνει στο προσκήνιο καινοτόμα μενού πέντε πιάτων, σχεδιασμένα από κάθε σεφ ξεχωριστά. Σε αυτά περιλαμβάνονται ένα signature πιάτο, μια παραδοσιακή συνταγή σε μοντέρνα εκδοχή, ένα πιάτο με fusion ή μοριακή τεχνική, ένα πιάτο εμπνευσμένο από την εμπειρία του σεφ στο εξωτερικό, και τέλος, ένα πιάτο-όραμα για το μέλλον της ελληνικής κουζίνας. Τα μενού συνοδεύονται από εκλεκτές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα – από το Κτήμα Γεροβασιλείου μέχρι τα Oenops wines και τα Aiolos.

Οι σεφ και οι ημερομηνίες

  • Γιώργος Καταράς (28 Ιουνίου – Pearl, Elix): Από την Αθήνα στο Άμστερνταμ, με μουσική καρδιά και γαστρονομική ψυχή. Συνδυάζει την τεχνική του Βορρά με τη μεσογειακή αύρα.

  • Giorgio Pintzas Monzani (12 Ιουλίου – Apaggio, Nido): Με βάση την Ιταλία, διδάσκει γεύση και παράδοση, παντρεύοντας ελληνικά υλικά με ιταλική φινέτσα.

  • Τάκης Παναγάκης (24 Ιουλίου – Apaggio, Nido): Από την Κέρκυρα στην Ολλανδία, με πορεία γεμάτη Michelin εμπειρίες και έμφαση στην καθαρότητα των γεύσεων.

  • Αρσένιος Φουρκιώτης (29 Αυγούστου – Pearl, Elix): Ένας πρεσβευτής της νέας ελληνικής κουζίνας στη Φινλανδία, με εστιατόριο που αλλάζει μενού πέντε φορές τον χρόνο.

  • Νίκος Κουλούσιας (30 Αυγούστου – Apaggio, Nido): Από την Κοζάνη στη διεθνή σκηνή. Έχει μαγειρέψει για βασιλικές οικογένειες και επιμένει ελληνικά – με τρούφα, κρόκο και μέλι από τον τόπο του.

Η Mar-Bella Collection συνεχίζει να επενδύει στη φιλοξενία με υπογραφή

Ο Όμιλος Mar-Bella Collection αριθμεί τέσσερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην περιοχή του Ιονίου και συνεχίζει να πρωτοπορεί, ενώ ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το νέο μέλος του, το Avali, το καλοκαίρι του 2025. Με πολυτέλεια χωρίς υπερβολές, εμπειρίες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του κάθε επισκέπτη και έμφαση στην αυθεντικότητα, η Mar-Bella αναδεικνύει την έννοια της σύγχρονης, ποιοτικής φιλοξενίας.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement