Με επιτυχία και χιλιάδες επισκέπτες πραγματοποιείται το ετήσιο φεστιβάλ του Καθεδρικού Ναού των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν που διαρκεί από 2 έως 8 Ιουνίου.
Ο ιερατικός προϊστάμενος του ναού, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, συνεχάρη μέσω «Εθνικού Κήρυκα» τη νεολαία που για μία ακόμα χρονιά είχε την οργάνωση, τους 200 εθελοντές, μέλη όλων των κοινοτικών οργανισμών, που και φέτος εργάζονται ακούραστα για τη διοργάνωση και την επιτυχία του φεστιβάλ.
Και πρόσθεσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τους επισκέπτες στο μεγαλύτερο φεστιβάλ του Μπρούκλιν και ίσως το μεγαλύτερο ελληνικό στην Αμερική.
Πάρα πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, όλων των εθνικοτήτων, ανυπομονούσαν να αρχίσει για να απολαύσουν τα φρέσκα και νόστιμα φαγητά μας.
Η ανταπόκρισή τους είναι τεράστια και αυτό μας τιμά και χαροποιεί ιδιαιτέρως.
Είναι μια όμορφη ευκαιρία να δει ο ένας τον άλλο, να γιορτάσουμε μαζί».

Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Παράβαλος, κάλεσε τους ομογενείς να παρευρεθούν και συνεχάρη όλους για την άψογη συνεργασία που είχαν επί βδομάδες για να είναι όλα τέλεια, με τα έσοδα, όπως είπε, να διατίθενται για τα λειτουργικά έξοδα της εκκλησίας και όλα της τα προγράμματα.
Οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ, Χρήστος Αργυρίου και Γρηγόρης Πούλον, ανέφεραν ότι στις προετοιμασίες συμμετείχαν όλοι με πολλή όρεξη, κέφι και διάθεση να βοηθήσουν την αγαπημένη τους εκκλησία.
«Απόφοιτοι του σχολείου ‘Αργύριος Φάντης’, σημερινοί μαθητές, δάσκαλοι, σχολικό συμβούλιο, σύλλογος γονέων, όλοι προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν» πρόσθεσαν.
Η υπεύθυνη της κουζίνας, και επαγγελματίας σεφ στα ξενοδοχεία «Fours Seasons», Μαρία Ταμπάκη, εξέφρασε τη χαρά και υπερηφάνεια που νιώθει βοηθώντας την εκκλησία που μεγάλωσε και τώρα τα δικά της παιδιά είναι μέλη.
Οπως είπε, «όλα τα φαγητά που προσφέρουμε είναι φτιαγμένα από φρέσκα υλικά και μαγειρεμένα της ώρας από εμένα και την μητέρα μου.
Σήμερα φέραμε 400 κιλά χταπόδι, 150 κιλά αρνί και πολλά ακόμα άλλα».
Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Λαμπρινή Γεμεντζοπούλου, τόνισε ότι τα μέλη έφτιαξαν τα γλυκίσματα, μπακλαβά, γαλακτομπούρεκο, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, κουλουράκι, καρυδόπιτα, ραβανί, δίπλες, βοηθούν στο μαγείρεμα, στο σερβίρισμα και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί.
«Πρόκειται για οικογενειακές συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάθε γλυκό είναι ένας καρπός αγάπης και πίστης.
Αυτά τα γλυκίσματα δεν ικανοποιούν απλώς τον ουρανίσκο, αφηγούνται την ιστορία της κληρονομιάς μας, της φιλοξενίας μας και του πνεύματος προσφοράς που χαρακτηρίζει τη Φιλόπτωχο».
Η Στελίνα Αργυρίου, λογίστρια του σχολείου «Αργύριος Φάντης», ανέφερε ότι μαθητές, δάσκαλοι, συμβούλιο, αμέσως μετά το σχόλασμα βοηθούν στο φεστιβάλ σε διάφορες θέσεις και εξέφρασε τη χαρά όλων για την πρόοδο του σχολείου, το οποίο την επόμενη χρονιά θα έχει πάνω από 200 μαθητές.