Υγιεινό κέικ με αλεύρι ρυζιού

κέικ

Advertisement

Ένα κέικ κατάλληλο και για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη, αφού το αλεύρι ρυζιού είναι ένα αλεύρι ελαφρύ χωρίς γλουτένη. Φτιάχνετε απο αλεσμένο ρύζι και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις ασιατικές κουζίνες αλλά και στην υγιεινή διατροφή. Πλούσιο σε υδατάνθρακες και χαμηλό σε λιπαρά, είναι εύπεπτο και κατάλληλο για όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι.

Υλικά:

  • 200 γρ. αλεύρι ρυζιού
  • 50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 120 γρ. γάλα (κανονικό ή φυτικό)
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα απο ένα λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το μέλι (ή το σιρόπι σφενδάμου) με έναν αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι ρυζιού, την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν, τη σόδα, τη βανίλια, το ξύσμα και το αλάτι.

Ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά υλικά μέσα στα υγρά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή σύρμα, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Δεν παραχτυπάμε το μείγμα για να μην βγει βαρύ.

Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά.

Είναι έτοιμο αν τρυπώντας το στο κέντρο με ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή.

Το αφήνουμε  να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.

 

Έτοιμα και υγιεινά! Καλή σας επιτυχία!

 

Mini bio: Σοφία Τσιμπουκέλη, δημιουργός του “My Sweet Side of Life” όπου μοιράζεται τις γλυκές καλλιτεχνικές της ανησυχίες.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement