Τα διατροφικά ήθη και οι αντιλήψεις σχετικά με τη διατροφή στη βυζαντινή εποχή, θα παρουσιαστούν σε διήμερο επιστημονικό συνέδριο, με τη συμμετοχή επιφανών ιστορικών, φιλολόγων, αρχαιολόγων, ιστορικών τέχνης, αρχιτεκτόνων στον Μυστρά στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2023.
Όπως τόνισε η κα Ευαγγελία Πάντου, προϊστάμενη εφορίας αρχαιοτήτων Λακωνίας, οι βυζαντινοί ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε δημητριακά και όσπρια, ενώ η άρχουσα τάξη τρεφόταν πολυτελέστερα σε σχέση με τους χωρικούς.
Το συνέδριο εστιάζει στη γαστρονομία και σε συναφή θέματα του καθημερινού βίου των κατοίκων του Μυστρά, δεσποτών και αστών, μαρτυρώντας τις βαθιές ρίζες της λεγόμενης «μεσογειακής διατροφής» και αναδεικνύοντας τις αντιλήψεις και τα διατροφική ήθη στην υστεροβυζαντινή Πελοπόννησο και κυρίως στον Μυστρά.