Ο υπουργός επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά, σχολιάζοντας τόσο την υπόθεση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Στέφανου Κασσελάκη στο εξωτερικό, όσο και το ζήτημα που αφορά τις εξελίξεις σχετικά με την 12χρονη από τον Κολωνό.
Κληθείς να σχολιάσει την οργή που έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέως σε ό,τι αφορά την υπόθεση της ανήλικης στον Κολωνό, υποστήριξε ότι «καταλαβαίνω ότι αυτό το οποίο άνοιξε τη δημόσια συζήτηση είναι η πρόταση της κας εισαγγελέως να μην κριθεί ένοχος βιασμού ο συγκεκριμένος αλλά να κριθεί ένοχος για άλλες πράξεις. Οι άλλες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται είναι επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα. Πάντως για όσους επιδιώκουν την αυστηρή ποινή θα πρέπει να αναλογιστούν ότι έστω ότι καταδικαζόταν για αυτή την πράξη, μπορεί και να καταδικαστεί γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα πει το δικαστήριο, όμως η ποινή που θα του επιβληθεί είναι η ποινή η οποία ίσχυσε με τον ελαφρύ ποινικό κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ».
Στο σχόλιο ότι «άρα δεν μιλάμε για ισόβια», ο υπουργός Επικρατείας απάντησε πως «όχι, διότι από τη στιγμή που έχει μεσολαβήσει επιεικέστερος ποινικός νόμος, αυτός ο επιεικέστερος νόμος εφαρμόζεται από το δικαστήριο. Το γεγονός δηλαδή ότι πράγματι εμείς βαρύναμε τον ποινικό νόμο ξανά και κάναμε τον βιασμό ανηλίκου ισόβια κάθειρξη, αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί έχει μεσολαβήσει ο ποινικός κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ».
«Οι δύο παρεμβάσεις που έχουμε κάνει στον ποινικό κώδικα κατά τη διάρκεια της διακυβερνήσεώς μας είναι στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης των ποινών και μάλιστα στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης των ποινών για αδικήματα προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας, άρα εμείς τη δουλειά μας ως κυβέρνηση την έχουμε κάνει», συμπλήρωσε.
Για το ζήτημα των επιχειρήσεων Κασσελάκη και για ποιο λόγο η Ν.Δ. δεν άλλαξε τον νόμο αυτόν, απάντησε ότι «δεν ξέρω γιατί δεν τον αλλάξαμε, υποθέτω γιατί δεν ήταν στις προτεραιότητές μας αλλά να τι ωραία που ανακινείται το θέμα με αφορμή τις εταιρείες του κ. Κασσελάκη. Σκέφτομαι ότι αν πηγαίναμε και τον αλλάζαμε χωρίς τις εταιρείες του Κασσελάκη μπροστά μας μπορεί να μας έλεγε κανένας ότι έχουμε τίποτα εταιρείες εμείς να κρύψουμε και πάμε να τις καλύψουμε».
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί «η ΝΔ κατηγορεί τον κ. Κασσελάκη», είπε πως «έχει παραβιάσει το νόμο». Σχολιάζοντας την αναφορά του δημοσιογράφου ότι «μα ο ίδιος είπε ότι εδώ και ένα χρόνο δεν είναι μέτοχος σε καμία από αυτές τις εταιρείες», ο κ. Βορίδης απάντησε πως «υπάρχουν ορισμένα ζητήματα εδώ, κατάλαβα ότι έχει αποδεχτεί ότι έχει πάρει κάτι μερίσματα πως παίρνει μέρισμα άμα έχει φύγει εδώ και ένα χρόνο. Το δεύτερο είναι πως έσπευσε με αγωνία μια εταιρεία να δανείσει 250.000€ σε μια εταιρεία που εκδίδει στην Ελλάδα αριστερές εφημερίδες, τι καημό είχε; Με αυτή την εταιρεία δεν έχει σχέσεις ο Κασσελάκης όμως γιατί έχει φύγει από τον Μάρτιο άρα μια εταιρεία που δεν έχει καμία σχέση με τον Κασσελάκη ξαφνικά από το Ντελαγουέρ θυμήθηκε ότι υπάρχουν κάτι εργαζόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί. Αυτό σας φαίνεται πιθανό;»
Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να κληθεί ο κ. Κασσελάκης από τη Δικαιοσύνη να δώσει τις απαντήσεις που χρειάζονται είπε ότι «προφανώς θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη για να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει να δώσει, φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα τα δούμε αυτά και στο πόθεν έσχες. Θέλω να τονίσω ότι είναι ένας πολιτικός αρχηγός με πολύ ψηλά τα ζητήματα του κράτους δικαίου στην ατζέντα του, τον απασχολούνε πολύ, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του αυτός ο πολιτικός αρχηγός δεν πρέπει όταν τον ρωτάνε κάτι να δώσει μια απάντηση από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υποτίθεται…»
«Η Δικαιοσύνη κάνει άλλη δουλειά τώρα, εδώ κάνουμε ένα άλλο πράγμα που λέγεται έλεγχος πολιτικός. Κάνουμε μια άλλη διαδικασία στην οποία όταν ερωτάται κάτι ένας πολιτικός, ειδικά που έχει να κάνει με τη διαφάνεια, τον τρόπο που απέκτησε τα χρήματά του, το πώς διακινεί ποσά και τα λοιπά το πιο απλό πράγμα που έχει να κάνει είναι να απαντάει. Όχι να απαντήσει στον εισαγγελέα, στον εισαγγελέα θα απαντήσει, εδώ δεν συζητάμε για τον ποινικό έλεγχο (μιλάμε για το πολιτικό κομμάτι). Είσαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ρωτάνε πόσες εταιρείες είχες από τις οποίες θα έπρεπε να έχεις φύγει; Μας λες ότι έχεις φύγει, φέρε μας τις συμβάσεις να δούμε πότε έφυγες», υποστήριξε ακόμη.