Ότι πιο εύκολο και υγιεινό σε πρωινό!
Τα Ramekin είναι πυρίμαχα σκεύη μικρού μεγέθους που αντιστοιχεί σε μερίδα και χρησιμοποιούνται για το ψήσιμο τόσο γλυκών όσο και αλμυρών παρασκευών. Αν δεν έχετε Ramekin, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλα πυρίμαχα σκεύη ή τα αλουμινένια μίας χρήσης που υπάρχουν στο σούπερ μάρκετ.
ΥΛΙΚΑ
- 2 κόκκινα μήλα σε κομμάτια
- 1/2 κούπα σταφίδες
- 1/2 κούπα βρώμη
- 2 κουτ. σουπ. μέλι
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 2 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
- 1/4 κούπα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με την κανέλα το μοσχοκάρυδο και την μία κουταλιά μελιού.
Μοιράζουμε το μείγμα σε τέσσερα ramekin.
Έπειτα ανακατεύουμε την βρώμη τα καρύδια με το μέλι και το λάδι καρύδας.
Απλώνουμε και αυτό το μείγμα πάνω από το άλλο στα ramekin.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει λίγο η βρώμη απο επάνω.
Μπορούμε επίσης να ψήσουμε και σε airfryer στους 160 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά.
Έτοιμα και υγιεινά! Καλή σας επιτυχία!
Καλή απόλαυση!
Mini bio: Σοφία Τσιμπουκέλη, δημιουργός του “My Sweet Side of Life” όπου μοιράζεται τις γλυκές καλλιτεχνικές της ανησυχίες.