Μάφιν με κόκκινα φρούτα της Σοφία Τσιμπουκέλη.
Από τα πιο αγαπημένα μου σνακ, αλλά και ένα ιδανικό πρωινό είναι τα μάφιν. Πολύ υγιεινή και εύκολη σε εκτέλεση συνταγή.
Ετοιμάστε τα μάφιν και πάρτε τα μαζί σας στην παραλία. Μετά το μπάνιο είναι το τέλειο σνάκ για όποιον προσέχει την διατροφή του αλλά και για μικρά παιδιά.
ΥΛΙΚΑ
- 260 γρ αμύγδαλα
- 30 γρ αλεύρι ρυζιού
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 60 γρ καστανή ζάχαρη
- 120 γρ γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 1κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 125 γρ κόκκινα φρούτα κατεψυγμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-αντιστάσεις.
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα κάνουμε πούδρα.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου το αλεύρι ρυζιού το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα και έπειτα προσθέτουμε τα κόκκινα φρούτα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες για cup cake θα βγούν πέριπου 12 με 16 τμχ και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ελέγχουμε με ένα μαχαίρι ότι έχουν ψηθεί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Καλή απόλαυση!
Mini bio: Σοφία Τσιμπουκέλη, δημιουργός του “My Sweet Side of Life” όπου μοιράζεται τις γλυκές καλλιτεχνικές της ανησυχίες.