Μαρμελάδα Φράουλα χωρίς Ζάχαρη της Σοφία Τσιμπουκέλη.
Για εμένα ο Μάιος δεν είναι μόνο ο τελευταίος μήνας της άνοιξης ή ένας μήνας πριν την έναρξη του καλοκαιρίου.
Για εμένα όταν έρχεται ο Μάιος σημαίνει ότι έρχονται και οι φράουλες! Κόκκινες – κόκκινες, ζουμερές και μυρωδάτες, τις απολαμβάνουμε όχι μόνο σνα ένα απλό φρούτο αλλα και σε μια μεγάλη γκάμα γλυκών.
Και ναι εμένα το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η μαρμελάδα, γιατί μπορει να συνοδεύσει τέλεια το ψωμί στο πρωινό σου, το γιαούρτι στο δεκατιανό σου αλλα και να μπεί σε πολλές άλλες παρασκευές.
Τι καλύτερο μάλιστα όταν δεν περιέχει ζάχαρη!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κόκκινο μήλο
- 500γρ φράουλες
- 20 γρ χυμό λεμόνι
- 1κ.σ σπόροι chia
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε το μήλο στο μούλτι.
Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις πιο μεγάλες τις κόβουμε σε 2 ή 4 κομμάτια ανάλογα με το αν θέλουμε κομματάκια στην μαρμελάδα μας.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα υλικά και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και αν χρειαστεί ξαφρίζουμε. Θέλουμε περίπου 25 με 30 λεπτά για να δέσει και να είναι έτοιμη η μαρμελάδα μας.
EXTRA TIPS:
Αν έχουμε θερμόμετρο, η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν φτάσει στους 105 βαθμούς Κελσίου.
Διαφορετικά για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμη, βάζουμε ένα πιατάκι στην κατάψυξη για λίγο, παίρνουμε λίγη μαρμέλαδα και την βάζουμε στο παγωμένο πιατάκι αν τραβήξουμε με το δάχτυλο μια γραμμή θα πρέπει ο δρόμος που σχηματίζεται να μην κλείνει, τότε η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.
Αν θέλουμε να αποστειρώσουμε βάζα τα πλένουμε και στεγνώνουμε καλά, τοποθετούμε μια πετσέτα στο ταψί του φούρνου και βάζουμε πάνω τα βάζα και τα καπάκια τους ανάποδα. Βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά. Θα πρέπει να τοποθετήσουμε την καυτή μαρμελάδα στα βάζα αμέσως μόλις τα βγάλουμε απο τον φούρνο, κλείνουμε καλά και τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Καλή απόλαυση!
Mini bio: Σοφία Τσιμπουκέλη, δημιουργός του “My Sweet Side of Life” όπου μοιράζεται τις γλυκές καλλιτέχνικες της ανυσηχίες.