O Έλληνας chef που φτιάχνει γιαούρτι από γάλα καμήλας στο Αμπού Ντάμπι

chef

Advertisement

Όταν αναφερόμαστε στο γιαούρτι, το μυαλό μας πάει στο αγελαδινό ή το πρόβειο γάλα.

Τι θα λέγατε όμως για γιαούρτι από γάλα καμήλας;

Στην καρδιά της ερήμου, στο Αμπού Ντάμπι, ένας Έλληνας σεφ πήρε την παράδοση στα χέρια του και την ανέτρεψε. Δημιουργώντας ένα γιαούρτι που κρύβει την ιδιαίτερη γεύση του γάλακτος της καμήλας, ο Δημήτρης Μπαλαούρας προκαλεί την παλέτα των επισκεπτών, φέρνοντας μια γαστρονομική καινοτομία στις αραβικές χώρες.

 

Το γιαούρτι, ως προϊόν ζύμωσης γάλακτος, αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες τάσεις τροφίμων για το 2024, ενώ η μεθοδολογία παρασκευής του προσφέρεται για πειραματισμούς και καινοτομίες.

Αν και παραδοσιακά φτιάχνεται από κατσικίσιο, πρόβειο ή αγελαδινό γάλα, τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους πιο σπάνιες εκδοχές, όπως το γιαούρτι από γάλα γαϊδούρας.

Η πιο πρόσφατη καινοτομία έρχεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου το γάλα της καμήλας, γνωστό ως «υπερτροφή της ερήμου», πλέον αξιοποιείται και για την παρασκευή γιαουρτιού.

Πώς τα κατάφερε ο Έλληνας σεφ Δημήτρης Μπαλαούρας

 

 

Με πληροφορίες από το action24 και το protothema

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement